Veiligheidstips voor barbecueën grillen in 2022
Veiligheidstips voor barbecueën grillen in 2022. Er is altijd wel een reden om te barbecueën. Feesten, belangrijke dates, of willen delen met onze familie en vrienden, want ja, de grillmannen weten dat je alleen maar het verlangen nodig hebt om te genieten. En om alles tot een succes te maken, moeten we de nodige zorg kennen en toepassen om de grill in optimale staat te houden. Door goed voor onze barbecue te zorgen, kunnen we de levensduur verlengen en ongelukken door gebrek aan onderhoud voorkomen. Daarom hebben we hier de ultieme veiligheidstips 2022 voor barbecueën bedacht. Laten we ze eens bekijken.
Zorg voor voldoende ruimte rond uw BBQ
Een grill is recht en stabiel opgesteld. Er moet voldoende ruimte rondom zijn voor het geval een grill wordt omgestoten. Er mogen geen ontvlambare of licht ontvlambare materialen in de buurt zijn. Denk ook aan de opstijgende hitte, bijvoorbeeld onder een tuinhuisje. Het is geen vergissing om bij brand een brandblusser of blusdeken bij de hand te hebben. Bij elektrische grills dient u geen water te gebruiken (gevaar voor elektrische schokken) en heet vet mag nooit met water worden geblust!.
Houd altijd uw BBQ schoon
De gewoonte om uw barbecue voor en na gebruik schoon te maken, is altijd een goede gewoonte voor de brandveiligheid van de barbecue. Maak de grill schoon met behulp van een metalen borstel, je kunt ook een papieren handdoek gedrenkt in olie gebruiken om de roosters schoon te maken.
Houd kinderen van een veilige afstand van uw BBQ
Wie grilt heeft niet alleen een verantwoordelijkheid voor zichzelf, maar ook voor de aanwezige personen of gasten. Speciale aandacht moet worden besteed aan kinderen, omdat ze de gevaren van een hete grill niet kennen en de neiging hebben om ze te vergeten in hun speelse uitbundigheid. Kinderen moeten een minimale afstand van 3 meter tot de barbecue houden, altijd!
Veilig omgaan met uw houtskool
Het wordt aanbevolen om geschikte kleding te dragen tijdens het grillen. Hittebestendige handschoenen, barbecue tangen en schoenen zijn een minimum. De grootste fout bij het gebruik van een houtskool (maar ook bij andere haarden) is het gebruik van vloeibare brandversnellers (alcohol, spiritus of benzine). Elk jaar zijn ernstige barbecue-ongelukken terug te voeren op het gebruik van alcohol bij het barbecueën. Tijdens de verbranding kan alcohol niet worden gecontroleerd vanwege de ontwikkeling van gas. Er vormt zich een wolk van mengsel, die kan worden ontstoken door een vonk. Verwarm een houtskool dus nooit met vloeibare brandversnellers! Ook kunnen bij het gebruik van een houtskoolgrill gloeiende stukken houtskool op de grond vallen. Draag daarom schoenen in de buurt van de barbecue en pas op voor rennende kinderen.
Blus een elektrische grill nooit met water
Elektrische grills worden vaak gebruikt op balkons of in appartementen. In dit geval mag een hete elektrische grill niet onbeheerd worden achtergelaten. Zelfs nadat hij is uitgeschakeld, kan hij nog genoeg warmte afgeven om brand te veroorzaken. In geval van brand de elektrische grill nooit met water blussen, er bestaat een risico op een elektrische schok. Verder mag heet vet ook niet met water worden gedoofd, water maakt een vetbrand alleen maar erger en bovendien leidt het opspattende brandende vet vaak tot brandwonden.
Waarom vloog mijn BBQ in de brand, en wat te doen?
Als u in de buurt van de knop van de grill bevindt, moet u deze eerst uitschakelen en vervolgens het voedsel verwijderen en wat zuiveringszout, koosjer zout of zand op de grills gooien om de vlammen te smoren. Als u de grill niet schoon houdt, kan het verwarmde vet zich ophopen, verdampen en vloeibaar worden, wat brand veroorzaakt. Als u de grill consequent schoonhoudt, vermindert dit het brandrisico aanzienlijk. In het geval dat het vlam vat, zorg er dan eerst voor dat u het gas uitzet en het deksel open houdt en het vet laat wegbranden.
Kortom!?
Grillen is een heel leuk sociaal tijdverdrijf. Helaas gebeuren er jaarlijks duizenden ongelukken met barbecues. De meeste van deze ongevallen hadden voorkomen kunnen worden als de eenvoudige, bovengenoemde veiligheidstips en -regels voor het grillen waren gevolgd. Zodat ook u zonder aarzelen kunt genieten van grillen in al zijn interessante facetten.
Dit vind u vast ook wel leuk om te lezen
- Brand aan boord van een schip
- De vijf feitjes over brandblussers
- Wat is een droge blusleiding?
- Kent u de Fire Knock Out al?
- Soort brand bepaalt uw brandblusser